ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ НА ПАЗАРИТЕ СЕ СПАЗВАТ

2020-04-09 09:27

Санитарно-хигиенните изисквания срещу разпространението на вируса COVID-19 в пловдивския Четвъртък пазара се спазват. В  това се убеди лично главният държавен здравен инспектор – Доц. д-р, д.м. Ангел Кунчев. Заедно с кмета Здравко Димитров и областния управител Дани Каназирева, както и директора на РЗИ – Пловдив д-р Ваня Манчева, те обиколиха сергиите с плодове и зеленчуци.

„Мерките са ефективни и навременни, въпреки че цели отрасли ще преживеят тежък период, целта ни е да се пречи минимално, за да се организира производството, така че да има достатъчно хранителни продукти за цяла България“, коментира д-р Ангел Кунчев. Той посочи, че е важно да се спазва правилото хората в пазара да се движат в една посока, да няма пресрещане, да има регулиране на влизането, добра хигиена, да няма струпване.

От самото начало на извънредното положение гражданите влизат в Четвъртък пазара задължително с маски, ако нямат такива на входа им се раздават безплатно. Най-големият закрит пазар в Пловдив се дезинфекцира всеки ден сутрин и вечер с препарат, който е на 70% спиртна основа. Служители на ОП „Общинска охрана“ следят да няма струпване на граждани.

„И клиенти, и продавачи спазват изискванията да са с предпазни маски. Пловдив винаги е бил на ниво по отношение мерките на Националния щаб. Първи въведохме забраната за посещения на паркове, градинки. Специално внимание обръщаме на почистването и дезинфекцията всеки ден в града, особено в кв. „Столипиново““, заяви кметът Здравко Димитров. Той подчерта, че решенията на Националния оперативен щаб се спазват, като магазините работят при стриктно спазване на съответните санитарно-хигиенни изисквания.

На останалите общински пазари в града също е създадена организация, която се спазва.

Обратно

Контактиtl_files/op/details/phone-icon.png +359 32 623 504
+359 32 624 704
+359 32 628 719

tl_files/op/details/mail-icon.png

 

 

 

 

 

op_opt@abv.bg

 

 

 

   

Правилници


  • Правилник за ползване на общинските пазари

За нас


Общинско предприятие "Общински пазари" е създадено с Решение № 212, взето с Протокол № 14 от 24.07.1997 г. Адресът на управление на Предприятието е ул. "Ангел Кънчев" № 3,
гр. Пловдив.                още...